Sunday, March 13, 2011

Novel : Kau kunci cintaku di dalam hatimu . HUAHUA :)

BAB 1
3 tahun yang lalu , aku berkawan dengan seorang mamat nie . tapi bukan face to face . aku kena dengan die melalui myspace . mase 2 fofular myspace. facebook nie x main lagi . kuno mase 2. HAHA . then aku bukak la profile member aku nie si Jannah . then aku tengok dekat comment die . die ade add seorang mamat nie . aku pon terase minat la jugak nak add mamat nie . aku dok usha usha akhirnye die approve jugak . waaah ! riangnye hati . HUAHUA. ok first mesti la die akan cakap " thankz for the add :) " . then comment punye comment , die mnx ym aku . aku popn bagi la. so ari2 kitaorg ym . tapi mamat nie un9 dekat cc joo . sebab time 2 die ngah study dekat Johor , KPTM . hari berganti hari , aku dengan die masih berkawan seperti biase , sampai la 1 ari 2 ade orang kacau aku dekat ym , die pon perkenalkan diri sebagai member kepada mamat niee haaa . aku tanye la die nak ape . die cakap saje je sebab tengok mamat 2 ari2 ym dengan aku . so die tanye la kitaorg nie couple ke ? ohhh , tidak . kami sekadar berkawan . teman tapi mesra . tapi hatiku da suke . HAHA . mamat 2? x tau la time 2 die da syok or x kat aku :) . then member die nie tanye aku suke x kat die . aku pon cakap la die suke ke kat aku . member die auta aku cakap yang si mamat nie suke aku . kat mamat nie pulak die cakap yang aku suke dekat die . ppuuuiihhh! siot je . kene tipu kami berdua . tapi x pe . start dari situ mamat 2 pon mnx no aku . aku pon bagi je la. gatalkan ? HEHE.

BAB 2

mamat 2 pon miskol la aku . die hantar mesej cakap yang 2 no die . so aku pon cakap ok :) .ade smile lagi . HAHA .tut tut ... tut tuutttt ... ( aku kol mamat 2 ) 
mamat : helo 
gadis : hai hairie , awak wat pe 2 ? ganggu ke ? 
mamat : eh x ade la, saya tengah makan . berlari saya bila kawan saya cakap awak kol .
gadis : eh , kenapa pulak ?
mamat : yela, sebab x ade pompuan nak kol saya . HEHE .
gadis : ye ye je awak nie .
mamat : kenape awak kol saya ? ( penuh ragu2 ) 
gadis : errr, saje jee . saje nak abis kan kredit . sebab sok kedit da x bley gune .
mamat : ohh ok .
gadis : errrm , x pe la . aku makan je la. aku makan ape 2 ?
mamat : kicap dengan telur je .
gadis: ( tersenyum ) ok la. bubye . t kite borak lagi ok . askom
mamat : ok wa'kumm....

lebih kurang macam 2 la perbualan kami berdua . mesej , mesej , mesej . then sampai la 1 ari 2 die tanye aku. kalau die dengan aku couple ape akan jhadi dekat dunia nie . aku pon cakap la jadi kelam kabut kot. HAHA . seminggu lepas 2 die mesej aku  . "awak , jum kite couple nak ? " . aku pon terkejut beruk ala panda . " awak betul ke nie nak couple dengan saya ? " aku tanye die . die cakap betol laaa. then tepat jam 12 malam 
1/8/2008 aku couple dengan die . kepak kepak kembung kembung! tapi kitaorg just couple by fon jeee. aku x penah jumpe die . die x penah jumpe aku . aku berani terima sebab aku tau kitaorg x akan lame. aku pon tau die bukan sayang kan aku pon time 2. hari berganti hari , bulan berganti bulan . da banyak kali die ajak aku jumpe . tapi aku banyak bagi alasan . sebab ibu aku mmg susah nak bagi aku keluar . samapi la 1 ari 2 die dapat belajar dekat politeknik dekat sabak bernam . mula2 die ok jee, die masih macam biase macam dulu . die masih hairie yang dulu . tapi.....

BAB 3

bulan 4 tahun 2009 , die buat hal . aku nampak die makin berubah , aku nampak die da jarang kol aku , aku nampak die da jarang mesej aku. tapi x pe . aku chill lagi , sampai la ade 1 week aku demam , die wat x kesah pon . die x tau pon aku demam 1 week . so lepas aku abis demam 2 aku kol die . aku cakap la yang die tau x aku demam . die cakap x tau . lepas abis kol die x anta pon mesej . x cakap pon macam dulu  "take care tau , makan ubat tau " . x ade pon die anta mesej macam 2 . memang aku sedih sangat . lepas 2 die cakap dengan aku yang die dengan member2 die nak pergi melaka ade akak member die tunang . aku kol die banyak kali . aku anta mesej banyak kali , die x reply , die x kol balek . alasan die sebab die penat drive . ok, aku terima . pagi 2 aku mesej nie sama ade die masih sayang kan aku atau x sebab aku sayangkan die , tapi die wat aku macam aku nie tunggul . x ade perasaan ke aku nie ? yee, memang aku down sangat mase 2. aku tunggu mesej die ,samapai la 1 ari 2 , aku mesej die kalau die da x nak aku lagi cakap la. kalau die da ade orang lain cakap je . jangan wat aku macam aku x ade perasaan . then aku tido sambil menangis . sob sob .. then aku terjage , aku tengok ade mesej dari die . mak oooii . panjangnye , mesej 2 berbunyi bergini .
" askom awak , maafkan saya sebab 3 hari nie saya wat x tau dekat aku , saya nak jauhkan diri dari awak , sebenarnye saya da couple dengan orang laen dekat poli saya nie . die budak 1 kelas saya . saya mintak maaf bayak2 kat awak sebab x bagi tau dekat awak . maafkan saya " . ohhh , hancur luluh , bagai di toreh macam penoreh getah toreh getah 2 ? sakit beb ! sambil bace 2 sambil aku nangis . ya allah , then aku teros kol die . aku teros marah die . die pon cakap memang salah die . then aku cakap kat die . aku bagi mase die 3 hari tok die pikir betol2 . aku x nak die tinggalkan aku . bia la die nak couple dengan pompuan 2 , aku x kisah , aku sanggup couple dengan die . tengok .. sayangkan aku dekat die . tapi ape kan daya , die lebih sayangkan pompuan 2 .

BAB 4

lepas 2 aku x makan selama 1 week , sumpah aku x sentuh ape2 , berkabung . HAHA . then aku buat keje gile , telan panadol bape biji entah , 1 week 2 aku asyik tido jeeee.. hari2 aku tunggu mesej die . tunggu kol die . tapi x ade pon . aku pon terfikir mungkin ke die da x sayangkan aku lagi ? kenape ek? macam2 aku fikir . x pe la . Allah itu maha mengetahui . aku pon redha je dengan segalenye . lepas 5 bulan menjadi Gadis Single , aku berkawan dengan seorang budak nie . name die Iqbal , lepas da kenal 2 then kitaorg jumpe . letak la picture dekat myspace. then si mamat tadi anta ,esej yang die x kan kacau aku lagi sebab aku da ade BF . aku tengok die macam kecewa je . aku pon pelik . kenape die nak kecewa ? die sayangkan aku lagi ke? tapi aku denga iqbal x lame , die pon tinggalkan aku . die cakap aku dengan die putus sekejap sebab die ade problem . aku pon cakap ok la kalau 2 yang u nak . 1 month iqbal x contact aku . rindu aku dekat die time 2 . then aku pon decide x nak tunggu die . then raye 2009 2 hairie contact aku balek . die cakap die da putus dengan GF die . then kitaorg kawan macam biase . 

BAB 5

1 ari 2 si iqbal nie datang balek . die cakap jum couple balek . waahh ! begitu senang kau main kan perasaan aku kan . ari2 die kol aku . then si mamat tadi pon mnx couple balek dengan aku . adooiii , pening kepale aku da nie . sebenarnye mase 2 aku x ade feeling langsung dengan budak 2 orang nie . rase macam nak hempuk2 je .HAHA . then terkejut lagi beruk ala koala bear . budak kelas aku mnx couple pulok . adooi , nie lagi aku x sanggup . sebab giler kau? ramai x kasi aku couple dengan die . tapi aku pon anggap die just kawan . die still degil jugak . dengan tergopoh gapah aku pon decide memilih ......... si mamat tadi . aku pon couple la dengan die . first time kitaorg jumpe lepas beberape kali die ajak jumpe. kami berjumpe di rumah Siti Nurul asyikin . mase 2 lepas raye. then lepas 2 banyak kali jugak jumpe . tapi da banyak kali jumpe aku still x dapat syangkan die macam mane aku syangkan die mase dulu . maybe aku takot t aku hilang die lagi . nanti die tinggalkan aku lagi . samapi la bulan 4, 2010 , aku wat perangai 1 month aku x contact die . 1 month aku buat x tau dengan die . aku rase time 2 aku langsung x ade feel dengan die . tapi aku kesian jugak dengan die . tapi biase la .. egokan . aku buat x tau jee. die punye la bersabar tunggu je aku , sampai la kitaorg jumpe . lepas 2 ok la ckit . hampir2 nak putus da time 2. 

BAB 6

bulan 5 2010 tanpa disangka aku ade ketumbuhan dekat perut . kene operation . sepanjang hari aku menagis . then mase time nak operation . nak masok bilik operation . tibe2 je aku nampak muke mamat 2 . ahh , die datang ? kenape die datang ? aku da la tengah menangis nieeee . then die senyum jee. 4 jam dalam bilik operation . aku pon keluar . pukul 6 macam 2 aku bukak mata tengok ramai sangat . tapi dalam ramai2 2 aku carik mane die ? mane nie ? ke aku mimpi je tadi ? tibe2 aku tengok member2 aku datang . aku pon cakap korang naik ape ? rupe2 dieorg naik mamat nie . mamat nie yang bawak dieorg . then aku pon nampak la muke mamat 2. ohh, die ade . die just senyum jeee . tapi aku nampak die kabur2 je . aku masih pening lagi . then aku tengok die da balik , esoknye die datang . aku terkejot jugak . rupe2 die tido dekat hotel , lagi la aku terkejut . lepas beberape hari 2 die datang rumah tengok aku . macam2 die bawak . sejak 2 aku pon terfikir . kenape aku x nak sayang  die . da macam2 die buat tok aku . then aku pon decide , aku akan sayangkan die buat selame-lamenye .hari2 aku berdoa agar die adalah jodoh aku . die akan menjage aku selame - lamenye 

Mohd Hairie b Harun , terima kasih untuk segalenye :)

p/s : syukur lah dengan ape yang kite ade . mungkin die adalah yang terbaek . Tuhan kurniakan yang terbaik hanya sekali seumur hidup :)


2 comments:

SITI NURUL ASHIKIN said...

hard to be love some one that was already hurt we . tapi kesungguhan die wat kau terime an an . giler ah , berbulan berkabung kan kan . HAHAHAHA

with love : SITI NURUL ASYIKIN :D

Nana / Shazy said...

ambooii , berhabuk bi hang . hehe . 1 bulan an berkabung . ramai2 nyanyi lagu spin . mengusung rindu . hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...